Workshop Traditioneel Afrikaans koken

We willen onze gasten graag de mogelijkheid bieden om te ervaren, leren en deel uit te maken van de lokale gemeenschap. Zeg nou zelf, is er een betere manier om iemand te leren kennen dan wanneer je samen kookt en mag meekijken in de keuken? Moon&Star geeft je de kans om traditioneel Afrikaans te koken bij een lokale familie in Banko.

Wanneer ik geen fufu heb gegeten, dan heb ik niet gegeten

Dat is wat de Ashanti’s zeggen… Fufu is het meest gegeten gerecht in de Ashanti regio, je kan het op verschillende manieren klaarmaken, met cassave en bakbananen, met coco yam en cassave of met alleen yam. Het komt er op neer dat je de cassava en bakbananen(onrijpe) moet koken en daarna worden beiden tot een deegbal gestampt. Het proces vergt bekwaamheid en kracht. In het noorden en in de Volta regio eet men meer yam fufu.

Mmmm een deegbal van onrijpe bakbananen en cassava, hoe kan dat nou lekker zijn?

Nou, het zal je verbazen! De fufu wordt met een heerlijke soep geserveerd, bereid door jouzelf en je gastvrouw Janet Frimpomma, ook wel Obechem genoemd. Obechem kookt al bijna 20 met buitenlandse gasten. Ze is een geweldige gastvrouw en ze maakt de beste soep in Ghana!!

Men eet fufu met palmnoot, pinda of tomaten-peper soup. Obechem maakt meestal pindasoep met onze gasten. Wanneer je vegetarisch of veganistisch bent kan je gewoon deelnemen aan de workshop. Obechem kan haar recpten prima aanpassen aan verschillende dieet wensen of voorkeuren.

Wanneer kom jij naar Moon&Star guesthouse en ga je deelnemen aan de workshop traditioneel Afrikaans koken??

Laat het ons op zijn minst een dag van te voren weten wanneer je wilt deelnemen aan de workshop. De kosten zijn 3 Euro bovenop de normale diner prijs.
Voor Moon&Star vrijwilligers is de workshop een wekelijks terugkomend event (geen extra kosten) en Obechem zal je verschillende Ghanese gerechten leren koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *