Ghana expat coach
Moon&Star logo en eigenaresse Patries
Moon&Star guesthouse en team Moon&Star
Patries begeleidster vrijwilligers en expats
Moon&Star guesthouse, meer dan een guesthouse
Introductie programma Ghana - Nederlandse begeleiding in Ghana

Introductie programma en Nederlandse begeleiding in Ghana

Een compleet introductie- en/of begeleidingsprogramma speciaal ontwikkeld voor bedrijven, scholen en organisaties die Nederlandstalige werknemers, studenten en vrijwilligers naar Ghana uitzenden.

Als organisatie wil je dat jouw deelnemers goed voorbereid zijn op hun Ghana avontuur, zich fijn voelen in Ghana, weten waar ze terecht kunnen met vragen of problemen en dat zowel zij als het project waar ze gaan werken achteraf kunnen terug kijken op een geslaagde periode.
Zodat jullie organisatie probleemloos verder kan gaan met het goede werk dat jullie in Ghana doen.
Patricia Zoer, persoonlijk begeleider Nederlandstalige vrijwilligers, expats en studenten
 
Mijn naam is Patricia Zoer en ik begeleid Nederlandstalige werknemers, vrijwilligers en studenten tijdens hun Ghana beleving.

Met mijn 20 jaar Ghana ervaring, mijn werk als manager in zowel Nederland als in Ghana, mijn invoelend en coachend vermogen en mijn oplossings gerichte instelling ben ik de logische keuze om Nederlandstalige mensen te begeleiden tijdens hun Ghana beleving.
Wil je meer over mij en mijn achtergrond lezen, klik hier 

Waarom is er een introductie en begeleidingsprogramma nodig?

Westerlingen uitzenden naar Afrika staat onder zware druk. Dit komt doordat er jaarlijks vele goedbedoelende Westerlingen naar landen als Ghana afreizen, die uiteindelijk geen of negatieve impact veroorzaken.
Dit is erg jammer want het kan voorkomen worden met een degelijke voorbereiding, een waardevolle introductie en goede begeleiding ter plaatse

Ik verbaas mij vaker over het gebrek aan praktische Ghana-kennis bij de Westerse werknemers, vrijwilliger en studenten


In Ghana is het `not done` om met je teenslippers(flip flops) naar je werk te gaan. De reden is dat teenslippers worden gebruikt onder de douche en de douche is vaak ook het urinoir in huis. De slippers worden hier dan ook wel bathroom sandals genoemd en wanneer de vrijwilliger of student het verhaal erachter kent dan wordt deze vergissing niet meer gemaakt. 
Ik, als Nederlandse, begrijp waarom een vrijwilliger het fijn vindt om de teenslippers te dragen. Maar dankzij mijn kennis van de Ghanese cultuur weet ik ook waarom de vrijwilliger het juist niet moet doen. Dit is slechts één van de vele voorbeelden.
ʺDe begeleiding en introductie van Patricia vond ik erg fijn. Voordat ik richting Ghana kwam om vrijwilligerswerk te doen heb ik een aantal keren gebeld met Patries om elkaar te leren kennen en de benodigde informatie rondom de reis te bespreken. Patries stond altijd klaar als ik vragen had omtrent, de reis, visum, vrijwilligerswerk, vaccinaties enz. Met eigenlijk alle vragen kon ik bij haar terecht.  Zelf vond ik het erg fijn om van te voren haar al even te hebben gesproken, zodat ik wist waar ik terecht kwam. Het contact verliep heel soepel en het voelde direct goed.

2,5 week voordat ik naar Ghana kwam begon het voorbereidingsprogramma. Elke dag een vraag over hoe ik dacht over een bepaalde onderwerp, zoals fotoʼs maken, kleding, verkeer, spullen meenemen enz.  Maar vooral ook elkaar leren kennen en jezelf voorbereiden op de culturele verschillen die je te wachten staan in Ghana. Je zult namelijk nogal wat indrukken opdoen en het is erg fijn om hier dan al het een en ander over te weten of te hebben besproken. Ook tijdens het verblijf staat Patries altijd klaar om vragen te beantwoorden of de gewoontes van Ghana te verduidelijken.ˮ

Irene de Vries
 Een goed begin is het halve werk!

Dit geldt ook voor de uitzending van jouw medewerker, vrijwilliger of student. Een succesvolle en vruchtbare samenwerking kan alleen plaatsvinden wanneer de deelnemer op de hoogte is van lokale gebruiken, stereotypering en de lokale werkwijze.

Het introductie programma zorgt ervoor dat jouw deelnemers:
Goed voorbereid zijn
Kennis opdoen over de lokale gebruiken
Zich bewust worden van stereotyperingen 
Praktische kennis opdoen over reizen in Ghana
Leren wat wel en niet verstandig is om te eten
Hoe ze zichzelf qua gezondheid in de gaten kunnen houden
Weten waar ze terecht kunnen met vragen en problemen
Het introductie programma speelt zich af in een ontspannen setting. Workshops worden afgewisseld met excursies. Er is tijd voor 1 op 1 gesprekken met Patricia, maar ook met de medewerkers van Moon&Star guesthouse. De opgedane kennis wordt op een ontspannen manier getoetst door pub quizzen en tijdens de excursies.
 


Voortgang is vooruitgang!


Naast het introductie programma bied ik ook een begeleidingsprogramma aan. Tijdens het gehele verblijf van jouw medewerker, student of vrijwilliger ben ik bereikbaar voor zowel jouw deelnemer, als voor jou en ook de lokale leider van het project waar jouw deelnemer gaat werken.
Dit contact zorgt ervoor dat het hele traject van jouw deelnemer vloeiend verloopt. Doordat ik beide culturen ken worden eventuele problemen al uit de weg geholpen voor ze er zijn. De deelnemer ervaart veiligheid en rust omdat er iemand is waarop ze kan terugvallen in hun eigen taal. Ik ben ter plaatse wanneer iemand onverhoopt ziek wordt of bij eventuele calamiteiten.
 


Basis-, VIP- of Flex pakket


Het Basis pakket, wij verzorgen een gevarieerd introductie programma, ben ik altijd bereikbaar voor jouw deelnemers, de lokale begeleiders én de organisatie in Nederland. Tevens verzorgen wij een terugkom weekend bij Moon&Star guesthouse na een week of drie in Ghana, een weekend waar er tijd is voor ontspanning, evaluatie en reflectie.

Het VIP pakket, wij verzorgen de complete voorbereiding en begeleiding van jouw deelnemers inclusief airportservice in Accra en alle transfers.
Het VIP programma begint al met een online voorbereidingsprogramma in Nederland en eindigt wanneer jouw deelnemer weer terug in Nederland is na een prachtige tijd in Ghana.
Ik ben altijd bereikbaar voor jouw deelnemers, de lokale leiders en de organisatie in Nederland. Tevens ga ik op bezoek bij het project waar jouw deelnemer werkzaam is en ik help ter plaatse bij eventuele calamiteiten. Wanneer een deelnemer ziek is kan hij/zij bij Moon&Star guesthouse terecht.

Het flex pakket, een pakket dat je zelf samen kunt stellen. Oftewel alle opties die we bieden in het VIP en Basic pakket zijn beschikbaar en jouw organisatie kan zelf kiezen welke elementen wij voor jouw deelnemers mogen verzorgen.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving en de losse prijzen van de verschillende elementen die wij bieden met het introductie- en begeleidingsprogramma voor Ghana.

 

Basis pakket €329,-


O
4 daags introductie programma, inclusief maaltijden en excursies
O
Telefonische bereikbaarheid voor deelnemers en lokale begeleiders in Ghana
O
Weekend Moon&Star halverwege het programma, inclusief maaltijden en excursies
O
E-book als naslagwerk

VIP pakket €495,-


O
Online voorbereidings programma voor vertrek
O
Airportservice, inclusief overnachting in Accra
O
Transfer Accra naar Moon&Star guesthouse
O
4 daags introductie programma, inclusief maaltijden en excursies
O
Transfer naar het project
O
Telefonische bereikbaarheid voor deelnemers en lokale begeleiders  in Ghana
O
Patricia bezoekt de deelnemers op hun project

* Buiten Ashanti worden reiskosten/onkosten berekend
O
Nederlandse hulp ter plaatse bij ziekte/problemen
*
gemaakte vervoers-/onkosten worden berekend
O
Weekend Moon&Star halverwege het programma,
inclusief maaltijden en excursies
O
E-book als naslagwerk

Flex pakket Prijzen vanaf €15,-O
Online voorbereidings programma voor vertrek
O
Airportservice, inclusief overnachting in Accra
O
Transfer Accra naar Moon&Star guesthouse
O
4 daags introductie programma,inclusief maaltijden en excursies
O
4 daags introductie programma exclusief maaltijden en excursies(deelnemer betaalt zelf voor de maaltijden en excursies)
O
4 daags introductie programma inclusief excursies, exclusief maaltijden(deelnemer betaalt zelf voor maaltijden)
O
transfer naar het project - afhankelijk van waar het project is
O
Telefonische bereikbaarheid voor deelnemers en lokale begeleiders in Ghana
O
Patricia bezoekt de deelnemers op hun project plus de vervoerskosten
O
Nederlandse hulp ter plaatse bij ziekte/problemen plus de gemaakte onkosten
O
Weekend Moon&Star halverwege het programma, inclusief maaltijden en excursies
O
Weekend Moon&Star halverwege het programma, exclusief maaltijden en excursies
O
E-book als naslagwerk, bonus bij het introductie programma
 


Is dit iets voor jouw organisatie? 

Ja wanneer je vóór duurzaamheid bent. Wanneer jouw organisatie het meeste uit de Ghana ervaring wilt halen, voor de deelnemers én voor de mensen op de projecten. Wanneer jij in Nederland de deelnemers naar Ghana wilt sturen en dan geen kopzorgen meer wilt hebben op afstand.

Nee, wanneer jouw organisatie alles tot in de puntjes heeft geregeld. Wanneer je als organisatie nooit met de handen in het haar zit omdat de communicatie stroef verloopt met Ghana. Wanneer alle deelnemers en projecten altijd 100% tevreden zijn over de samenwerking hier in Ghana.

Ik zou het geweldig vinden om jouw deelnemers te mogen begeleiden tijdens hun Ghana ervaring!

Denk je dat ik van waarde kan zijn voor jouw deelnemers?
Heb je vragen over de inhoud, over mijn begeleiding of over de prijzen?
Wil je een vrijblijvend gesprek met mij?

Het kan allemaal! Vul het contactformulier in, daarna neem ik zo spoedig mogelijk contact op en kunnen we desgewenst een WhatsApp call of Skype gesprek inplannen.
Moon&Star Ghana op Instagram
Moon&Star guesthouse blog over durrzaam reizen in Ghana
Moon&Star guesthouse Ghana op Facebook